Големият смисъл на малките неща в живота!

Бащата бил трудолюбив човек, който изцяло осигурявал прехраната и съществуването на своето семейство – съпруга и три деца. Всяка вечер той посещавал уроци, надявайки се да усвои допълнителни умения, които биха му помогнали да си намери по-добре платена работа. С изключение на неделите, Бащата почти никога не вечерял със семейството си. Той работел и учел много усърдно, защото искал да осигури за семейството си най-доброто, което може да се купи с пари.

Всеки път, когато съпругата му или някое от децата му се оплачели, че не прекарва достатъчно време с тях, той отвръщал, че всичко това правел за тях. Обаче често копнеел да прекарава повече време със семейството си!

Дошъл денят, в който били обявени резултатите от изпита, който Бащата държал. Той го издържал с отличен и скоро след това си намерил нова, по-хубава и по-добре заплатена работа като супервайзър.

Сякаш мечтите ставали реалност. Бащата вече бил в състояние да осигури на семейството си някои луксозни неща: по-хубави дрехи, по-добра храна и дори почивка в чужбина!

Въпреки това обаче, семейството му продължавало да не го вижда през по-голямата част от седмицата. Той продължавал да работи здраво, надявайки се да бъде повишен в мениджър. Всъщност, за да бъде подходящ кандидат за длъжността, той се записал на допълнителен вечерен курс в Университета.

Отново,  когато в семейството му се оплачели, че не прекарва достатъчно време с тях, той отвръщал, че всичко това правел за тях. Обаче често копнеел да прекарава повече време с тях!

Непрекъснатата усърдна работа на Бащата се отблагодарила – той бил повишен. Той дори решил да наеме домашна помощница, за да помага на съпругата му с домакинските задължения. Също така чувствал, че тристайния им апартамент вече не е достатъчно голям, че би било хубаво, той и семейството му да се наслаждават на удобствата и комфорта на цял собствен етаж. Знаейки каква е наградата за усърдна работа, Бащата отново подновил академичните си занимания, за да бъде повишен отново. Семейството му все така го виждало рядко. Понякога Бащата трябвало да работи и в неделите – да забавлява клиенти. Отново, всеки път, когато му се оплачели, че не прекарват достатъчно време с него, той им отвръщал, че това е в името на тяхното добро и висок стандарт на живот. А той все така честичко си копнеел да прекарва повече време с тях.

Както се очаквало, усилията на Бащата били възнаградени – той бил повишен отново. Купил за себе си и своето семейство цял етаж от нова кооперация с изглед към брега на Сингапур. През първата неделна вечер в техния нов дом, Бащата тържествено обещал, че няма да се записва на повече курсове или да преследва други повишения. От тогава нататък, той щял да посвещава повече време на семейството си!

Бащата не се събудил на другия ден!

Ходи на почивка със семейството си, дори да нямаш достатъчно средства. Спомените нямат цена!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: