Големият смисъл на малките неща в живота!

Двамата братя работели заедно в семейната ферма. Единият бил женен и имал голямо семейство. Другият бил ерген. В края на всеки ден, братята споделяли всичко по равно – както произведената продукция, така и печалбата от нея.

Един ден, братът който не бил женен си помислил:

“Не е честно да разделяме всичко по равно. Аз съм сам и имам по-малки нужди.”

Затова всяка нощ той вземал по един чувал с жито от своя хамбар, пресичал полето между техните две къщи и го изсипвал в хамбара на брат си.

Междувременно семейният брат си мислел: “Не е честно да разделяме всичко по равно. В крайна сметка аз съм женен и имам жена си и децата си, които да се грижат за мен след време. Брат ми си няма никой и няма кой да се погрижи за неговото бъдеще.”

Затова всяка вечер вземал по един чувал с жито от своя хамбар, пресичал полето между двете къщи и го изсипвал в хамбара на брат си.

Това продължило няколко години. През това време и двамата се чудели защо техните запаси не намаляват. Тогава, през една нощ, двамата се сблъскали в тъмнината един в друг. Всеки от тях носел по един чувал. Бавно им просветнало какво се случва. Тогава оставили чувалите с жито и се прегърнали.

Тази история представя чистата любов и загриженост, която само брат или сестра могат да изпитват един към друг. Чистата радост и щастие от мисълта, че брата или сестрата е добре, че бъдещето му е безоблачно, че е постигнал успех!

Братът или сестрата са единствените хора на света, чиито успехи и благоденствие биха донесли повече радост на техните собствени братя или сестри, отколкото на тях самите!

Връзката между братята или сестрите е по-особена, по-силна дори от връзката с родителите и в частност с майката.

Да имаш брат или сестра е най-прекрасното нещо на света!

Ако и Вие имате брат или сестра, обадете му/й се, прегърнете го/я и му/й кажете, че го/я обичате! Грижете се за тяхното благоденствие, за тяхното бъдеще. Изпитайте радостта на техните успехи!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: