Големият смисъл на малките неща в живота!

БЕЛЕЖКА НА СЪСТАВИЛИТЕ:

Години наред ние черпим вдъхновение от посланията за обич за силата на избора, които великите жени на този свят са ни оставили. Едно от най-възвисяващите послания е вложено в думите, действията и примера на една от най-обичаните и уважавани жени в наше време, Опра Уинфри. Тя постоянно ни напомня, че у всяка жена живее кралица, която чака да изяви величието си. Във връзка с темата, използвана от Мариан Уилямсън в книгата й .,,Цената на една жена“, Опра се обърна със следната реч към абитуриентките от женския колеж Спелман през 1993 година:

Бъдете кралици. Дръзнете да бъдете различни. Бъдете първооткривателки. Бъдете начело. Бъдете жени, които в лицето на неприятностите продължават да прегръщат живота и вървят безстрашно към предизвикателството. Приемете го! Бъдете търсачки на истината и владейте своето кралство, каквото и да е то – Вашия дом, работа, семейство – с изпълнено с обич сърце.

Бъдете кралици. Бъдете нежни. Не преставайте да раждате все нови и нови идеи и да се радвате на женското си начало … Най-горещата ми молитва е за това да престанем да си губим времето в ежедневна суетня и посредственост … Ние сме дъщери на Бога – тук сме, за да научим света как да обича…

Няма значение какво сте преживели, откъде сте, кои са родителите ви – нито пък социалното или икономическото ви положение. Тези неща са без значение. Значение има само как избирате да обичате, как избирате да изразявате любовта си чрез своята работа, чрез семейството си, чрез това, което сте избрали да дадете на света.  ..

Бъдете кралици. Бъдете господарки на силата и величието си!

Опра Уинфри

/Из „Пилешка супа за женската душа“/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: