Големият смисъл на малките неща в живота!

Една възрастна жена имала две големи делви, които носела на кобилица на врата си. Едната делва имала пукнатина, а другата била идеална и винаги доставяла цялото количество вода. В края на дългия път от извора до къщата, спуканата делва пристигала наполовина пълна.

   Цели две години жената така донасяла вода до вкъщи – по една делва и половина. Разбира се, здравата делва била горда със своята цялост, а бедната спукана делва била засрамена от своята непълноценност и се чувствала отчаяна, че правела само на половината от това, което се очаквало от нея.

   След тези две години на служба, спуканата делва казала на жената:

– Срамувам се от себе си, защото през пукнатината ми изтича вода по целия път обратно до твоя дом.
Възрастната жена се усмихнала:
– Забелязала ли си, че има цветя от твоята страна на пътеката, но не и от другата страна на кобилицата, където е другата делва? Това е защото, знаейки за тази пукнатина, аз засадих цветни семена от твоята страна на пътеката и всеки ден, когато се връщаме от извора – ти ги поливаш. За тези две години аз берях тези красиви цветя и украсявах масата вкъщи. Без да си това, което си, до сега нямаше да имам тази украса.

   Всеки от нас си има своята уникална пукнатина… Но именно недостатъците и пукнатините, които имаме правят живота ни заедно така интересен и възнаграден. Просто трябва да възприемеш всеки човек такъв какъвто е и да търсиш доброто в него.


Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: